Complimentenbond

Een complimentenbond moest erin komen en een s(t)imuleringsfonds. Het ministerie van verwondering is een kunstproject en wil een positieve beweging op gang te brengen. Klinkt goed toch? “Denk, voel, reageer vanuit je ei-gen”. Dat soort dingen had ik al vaak gedacht en hier en daar wel eens genoemd.

Het gebeurde op een zaterdag. Ik kwam uit Groenlo waar ik een geweldige reünie had van Scouting Groenlo (bestaat 75 jaar!) Heerlijk om iedereen weer te zien! Hartverwarmend. Ook het gebouw, de plek, de plaats. Ohhh wat heb ik mij daar thuis gevoeld. Van het ene Scoutinggevoel belandde ik in het andere Scoutinggevoel… want ‘s avonds ging ik naar het NNF. Een fijn netwerkfestival waar veel kennis gedeeld wordt binnen- en buiten de workshops. Stand Up Inspiration is een van de kennisdelers. Ademloos heb ik geluisterd naar de sprekers. Vanuit het hart wordt er gesproken. Dat raakt.
En ik, ik stond daar ook ineens mijn zegje te doen. Echt waar. Aldaar heb ik verteld over het ministerie van verwondering.  Op een podium. …Weet je wel hoe eng dat is?

Wie A zegt moet ook B zeggen… En zo vond ik dat ik de 3e dinsdag van september naar Den Haag moest. Ik had mijn eigen zetel meegenomen. En een grote houten koffer. Ook had ik kaarten gezeefdrukt. Pieter Bos heeft de website gebouwd. Bart van Ginkel heeft me tips gegeven over ruwe versie van webtekst. Echt super!

Enigszins voelde ik me nogal stom, met m’n koffer op wieltjes en mijn zetel op mijn rug…maar ik dacht ook… Wat maakt het nou uit? De politiek is ook best raar. En zo liep ik door Den Haag om de weg te vinden naar verwondering.

En waarom heet de start van deze blog nu Complimentenbond? Omdat ik door de complimenten die ik heb gekregen in mijn leven ben gaan durven. Positiviteit is wezenlijk. Het zorgt voor een gezonde voedingsbodem. Dus haak in, en maak je compliment! Gewoon morgen al:-)!

Foto hierboven is gemaakt door Thieu Kerkhof uit Veldhoven. Bedankt!

This entry was posted in complimentenbond. Bookmark the permalink.

One Response to Complimentenbond

 1. Wendie says:

  Ja, ik wil lid worden van de bond!
  En ik vind het een fantastische beweging!
  Ga zo door, ik doe mee.

  lieve Groetjes
  wendie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>