Vertrouwen, insert into post

Gisteren liep ik vertraging op, in mijn onderweg zijn, het liep al tegen 17.15 uur toen ik op zoek ging naar een brievenbus. Het was belangrijk voor me dat vandaag de verse ministerpost aan zou komen, dus het moest voor 17.30 uur op de bus. Hier en daar had ik iemand aangeschoten, maar de weg naar de brievenbus kon me niet gewezen worden.

Zo zoekend naar, begon ik verder te mijmeren over het ministerie van verwondering. Op de koffer van het ministerie staat dat zij bruggen wil bouwen van vertrouwen en positiviteit. Vertrouwen… hoe mooi zou het zijn als we elkaar meer zouden vertrouwen… Vertrouwen komt steeds terug in mijn woordenboek, helemaal nu ik regelmatig van woorden wissel met Jet Rotmans van de Faith Factory.

Voor mij stapt een meneer op de fiets, met heel veel brieven in de hand. … “U weet vast waar de brievenbus is…”, vraag ik. “Nou, die brievenbus is nog wel een eindje lopen”…

Voordat ik het wist vroeg ik of hij mijn post mee wilde nemen. Dat wilde hij, het paste allemaal nog net in zijn hand. … Zo… dus…en… over vertrouwen gesproken. Er zaten belangrijke poststukken bij, durfde ik zomaar los te laten? Vandaag hoorde ik van verschillende kanten dat mijn post is aangekomen. Ik ben blij en opgelucht en verbaasd over mezelf. Zo denk je het en zo doe je het.

Noor Borgers zou zeggen: “voor loslaten hoef je niets te doen”.

This entry was posted in mooie woorden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Couldn't connect to server