Van Eiland naar Wijland

Enthousiasme spat van mijn beeldscherm. De 140 lettertekens twitterberichten uit Gouda maken nieuwsgierig, inspireren en verbinden. Er is iets met dat Gouda, het bruist en zindert. Ik ga naar een inspiratietocht, georganiseerd door de Ideeën brouwerij, maar waarom eigenlijk?

Eilanden van inspiratie verbinden zich in 2009 naar Wijland, als Gouda een aantal keren negatief in het nieuws komt; creatief ondernemers, ZZP-ers en wijkbewoners verbinden zich om Goudse initiatieven te organiseren. Anno 2012 zijn er zeven inspirerende locaties, bijeenkomsten, brouwerijen en netwerken. Gouda Bruist. Gouda verbindt. Gouda is creatief. In Gouda is de hartstocht te vinden op vele locaties!

Het is het enthousiasme van de ondernemers wat mij doet trekken naar deze stad. Niets zo krachtig als enthousiasme, bedenk ik me.

De inspiratietocht “Gouda Bruist” was informatief, inspirerend en, nou gewoon, een feestje. Als afsluiting van de dag ook nog een heerlijke Goudse kaasfondue van Marleen op een prachtige locatie!

Een ding is zeker, Gouda laat het hier niet bij. Het Wij-land van inspiratie breidt zich snel uit naar andere Eilanden.

Met dank aan de organisatoren! Ciska Jansz, Eva Kosto, Peterpaul Kloosterman, Maaike Hoonhout, Loes Vork, Dorien Ketel en Heleen van Praag.

This entry was posted in complimentenbond. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>