De jonge Henk, en…

Rommelmarkt gaat over sentiment, herinneringen en mooie verhalen.

Ik ontmoet Henk de Jonge. In een kwartier krijg ik enorm veel inspiratie in de vorm van zijn enthousiaste verhaal. …Henk heeft van zijn ongeluk, een geluk gemaakt. Als bouwvakker kwam zijn hand in een zaagmachine, twee vingers eraf, hand stuk. Henk mag zich om laten scholen en komt zo als werkvoorbereider bij Dyka. “Een prachtige baan”, vertelt hij stralend. Hij stuurt een grote afdeling aan. Hij vertelt over passie en plezier in je werk.

Ik heb het gevoel dat ik een samenvatting gepresenteerd krijg van een goed geschreven managementboek.

Het gaat om stemming voelen op de afdeling, weten waar de ander zit. Het gaat om je verantwoordelijk voelen en weten wat je doet, en dat het zinvol is. Het gaat om zaken vloeiend laten verlopen en, natuurlijk alles zo economisch mogelijk. En, iedereen moet zich thuisvoelen, en… het gaat om plezier. Plezier in je werk, dat maakt passie. En…

Ik heb me verwondert over dit “zomaar-op-straat-gesprek” en vond het een gepast verhaal voor in het ministerie van verwondering.

This entry was posted in complimentenbond. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>